*A képek csak illusztrációk. A modell érkezése 2021 elején várható.

 

A JÖVŐ RAJTAD MÚLIK KABRIÓ, VAGY HATCHBACK, HÁROM KÜLÖNBÖZŐ SZÍNBEN, AMELYEKET A TERMÉSZET IHLETETT: AZ ÚJ FIAT 500 «LA PRIMA MÁR MINDKÉT VERZIÓBAN MEGRENDELHETŐ A MÁRKAKERESKEDÉSEKBEN.

ÚJ FIAT 500 «LA PRIMA»: A HOLNAP KÉT ARCA

Egy kabrió minden sármja, vagy teljes kilátás a csillagokra a hatchback napfénytetején keresztül. Az új Fiat 500 «la Prima» most már mindkét verzióban megrendelhető. Válaszd ki a saját stílusod!

ÁTTEKINTÉS

 

Új Fiat 500 «La Prima»: a holnap két arca

Egy kabrió minden sármja, vagy teljes kilátás a csillagokra a hatchback napfénytetején keresztül. Az új Fiat 500 «la Prima» most már mindkét verzióban megrendelhető. Válaszd ki a saját stílusod!

 

A következő évtizedekre tervezve

A hamarosan bemutatkozó új 500 La Prima a következő évtized igényeinek megfelelő, vadonat új padlólemezre és műszaki alapokra épül. Versenyképes modellekkel, és meglepően nagy városi hatótávval rendelkezik majd a korábbi 500-asohoz képest. Az egyszerű otthoni töltés érdekében a gyorstöltés funkció a széria felszereltség része, és külön tételként az easyWallbox is elérhető.

A városi autó következő szintje

A hamarosan bemutatkozó új 500 «la Prima» lesz az első városi kisautó 2-es szintű önvezető funkciókkal. Képes lesz magától gyorsítani, fékezni, a sávban tartani az autót, le tudja olvasni a közlekedési táblákat és ennek megfelelően segít a sebesség beállításában. Szemeivel a gyalogosokra és a kerékpárosokra is figyel majd a 360 fokos Drone View módnak köszönhetően.

 

Változtasd meg a világot. Szépséggel.

A hamarosan bemutatkozó új 500 «la Prima» szélesebb és hosszabb lesz, kerekeit pedig még inkább a karosszéria sarkaiba toljuk ki. Letisztult formaterv, kevesebb gomb és alapvető vonalak jellemzik majd a belteret. A valaha volt legszebb 500-as lesz.

ELEKTROMOS TULAJDONSÁGOK

Városi létre tervezve

A hatótávolság elegendő lesz a napi használathoz: munkába, konditerembe és onnan haza is eljutsz majd a 320 kilométeres* hatótávval. Ha csak városban használod, akkor a hatótáv 458 kilométerre emelkedik.

 

Sherpa mód

Lehetőséged lesz a Sherpa mód használatára. Ez a beállítás átveszi az irányítást az autó felett és energiatakarékos üzemben kapcsol, így spórolhatsz az energiával. Emellett a rendszer kiszámolja, hogyan érheted el a célállomást, miközben optimalizálja a paramétereket, például a telefontöltőt, a légikondicionálót, csökkenti a sebességet és visszafogja a gyorsítást.

Gyorstöltés

A hamarosan bemutatkozó új 500 «La Prima» modellt 85 kW teljesítményű gyorstöltés funkcióval láttuk el, ezzel 50 kilométeres hatótávra 5 perc alatt feltöltheted, de a 80 százalékos töltöttség is 35 perc alatt lesz elérhető. Mivel ez a szériafelszereltség részét képezi a Mode 3-as kábellel együtt, ezért bármilyen nyilvános gyorstöltőnél megtankolhatod az autót.

 

Egypedálos vezetés

A hamarosan bemutatkozó új 500 «La Prima» egyike lesz az első autóknak, amelyek egypedálos vezetési élményt nyújtanak: ugyanazzal a pedállal tudsz gyorsítani, és fékezni. Amint a vezető elkezdi felemelni a lábát a pedálról, az 500 «La Prima» fékezni kezd, a kinetikus energiát pedig visszatölti az akkumulátorokba.

TECHNOLÓGIA

Fiat segéd

A hamarosan bemutatkozó új 500 «La Prima» képes lesz arra, hogy a mindennapi munkába járást sokkal kényelmesebbé tegye. Először is, képes lesz a KRESZ-táblákat leolvasni és ennek megfelelően ajánl haladási sebességet. Ha beállítottad a sebességet, és az előtted haladótól mért távolságot a kormányon lévő gombokkal, az autó megtartja az értékeket (30 km/h sebesség felett). Képes lesz a sáv közepén tartani az autót, és magától megáll, ha a forgalom ezt indokolja.

 

Biztonságban a sávodban

A hamarosan bemutatkozó új 500 «la Prima» képes lesz arra, hogy felismerje az úton lévő sávokat. Ha 60km/h sebesség fölött, a sáv közepén tartja az autót, így az utazást még biztonságossabbá és komfortosabbá téve.

Könnyebb parkolás

Alacsony sebességű manőverezéskor soha többet nem fogsz semminek nekiütközni. 13 kilométeres sebesség alatt ugyanis bekapcsol a 11 érzékelőből álló 360 fokos parkolóradar. Az érzékelők az új 500 «La Prima» első és hátsó lökhárítóban vannak, és bármilyen, autó körüli akadályt képesek érzékelni, majd értesítik a vezetőt az akadály közelségéről.

 

Nincs több holttér

Ha 15 és 140 kilométeres sebesség között haladsz, akkor az új 500 «La Prima» ultrahangos érzékelőivel fogja pásztázni a holttereket a jobb és bal oldalon egyaránt, és vizuális, valamint hangjelzéssel figyelmezteti a vezetőt.

 

Parkolókamera

A parkolókamera nagyfelbontású, tiszta is éles képet közvetít az infotainment kijelzőjére arról, hogy mi van az új 500 «La Prima» mögött. A kameraképet dinamikus vonalak és középvonaljelző egészítik ki, amelyek a kormány mozgatásával jelzik előre a várható fordulási szöget, ezzel segítve a parkolást.

CSATLAKOZÁS

Kapcsolódásra tervezett alapok a jövőnek

A hamarosan bemutatkozó új Fiat 500 «la Prima» Cinerama infotainment rendszere 10,25”-os kijelzővel rendelkezik, így mindig szem előtt lesz. Ultragyors Bluetooth-csatlakozásával minden autóban ülő hozzá tud kapcsolódni az elindítástól számított 5 másodpercen belül. Az okostelefonokéhoz hasonló kezelőfelület teljesen személyre szabható, így a rendszer használata mindig egyszerű és kényelmes marad. A Fiat 500 «la Prima» modellben vezeték nélküli telefontöltésre is lehetőséged lesz.

 

Telefontükrözés

A Uconnect™ infotainment rendszer új, 10,25”-os érintőképernyőjéhez könnyedén csatlakoztathatod okostelefonodat, akár vezeték nélkül is. Ez a legokosabb, és legbiztonságosabb módja telefonod vezetés közbeni használatának. Kérhetsz navigációt, kezelheted hívásaidat és üzeneteidet, hallgathatod a zenéidet, vagy podcasteket, és figyelmedet semmi nem vonja el a vezetéstől.

 

Az 500-asod az okostelefonodon

A hamarosan bemutatkozó 500 «La Prima» többféle, a legmodernebb csatlakoztatott szolgáltatást nyújta majd a fedélzeten és az autón kívül is. A “FIAT all-in” alkalmazással bárhol, bármikor vezérelheted az új 500-ast. Ismerd meg az összes funkciót.

DESIGN

Inspiráló változás 1957 óta

Az első generáció mobilizálta az embereket, és szabadságot adott nekik. A második menővé tette a városi autókat. A harmadik egy fontosabb cél mellett köteleződik el.

 

Új 500 la prima – ma Kabrió és Ferdehátú

Az első generáció mobilitást és szabadságot adott az embereknek. A második generáció a városi autókból menőt varázsolt. A harmadik generáció pedig elkötelezi magát egy magasabb cél mellett. 

 

Természetes színek

A hamarosan bemutatkozó új 500 La Primában a szépség és a funkció találkozik. A kabrió és ferdehátú változat is három, természet ihlette színben is elérhető.

Külső

Egy ikon öröksége: A szabad levegős érzés és a dolce vita a kabrióban és a ferdehátú 500 La Primában is elér. Előbbiben a Fiat feliratú vászontető, utóbbiban a panoráma napfénytető gondoskodik erről

Mindig az első: Exkluzív La Prima jelvény kapott helyet a hátsó ablaknál. Mert érdemes megemlékezni a Fiat első elektromos autójáról.

Már az első érintés is egyszerűbb: Nyisd ki az autódat úgy, hogy nem kell kutakodni a zsebedben. Az érintésérzékeny ajtókilincs e-latch rendszere bármilyen korábbi 500-asénál egyszerűbb nyitást tesz lehetővé. Csak tartsd a kulcsot a zsebedben, nyomd meg a gombot a kilincs belső felén, és már be is ülhetsz.

A múltból a jövőbe: A múltból a jövőbe: A LED-es irányjelzők formáját az 57’-es Fiat 500 ihlette. Egy olyan hagyományos részlet ez, amely ugyanazon lelkület előtt tiszteleg, amely ösztönzött minket a múltban, és a jövőbe vezet bennünket.

Világítsd meg a jövőt: A full LED-es fényszórókkal sokkal tisztábban látod majd az új, de a tradíciókhoz hű 500-as elött lévő utat.

Beltér

Ikonikus elem: A nagyszerű formájú, újragondolt, a klasszikus, ’57-es 500-ast idéző kétküllős kormánykereket a hagyományos 500 jelvény díszíti.

Utazz kényelmesen az innováció felé: A hamarosan bemutatkozó 500 «la Prima» teljesen új ülései is bőrmentesek, Fiat feliratú varrást kaptak, hat irányban állíthatóak és fűthetőek is.

Ikonikus megjelenés: Az 500-as klasszikus emblémával ellátott dedikált logója gazdagítja a csodálatos kormánykereket, átalakítva, hogy visszaidézze a kéttekercses '57 Fiat 500 alapvető stílusát.

Élj új térben: Szélesebb, hosszabb, kényelmesebb. Több hely lesz a beltérben a kütyüidnek. A hamarosan bemutatkozó új 500 «la Prima» megújult beltéri tárolókat, köztük okostelefon-tartót, visszahúzható pohártartót is kapott, hogy minden a kezed ügyében lehessen, de nyugodtabban vezethess.

A holnap szövete: A bőrmentes burkolatok a fenntarthatóság jegyében új korszakot nyitnak a beltéri formatervezésben.

*A képek csak illusztrációk. A modell érkezése 2021 elején várható.